Het nieuwe Aarhof winkelcentrum ! - Andante With Brocante B.V.

Ga naar de inhoud

Het nieuwe Aarhof winkelcentrum !

Contact

Centraal in het gebied ligt winkelcentrum De Aarhof, een van de eerste overdekte winkelcentra van Nederland. Bij de vernieuwing van De Aarhof in Alphen aan den Rijn is ingezet op het realiseren van een gemengd stedelijk programma om zo maximaal bij te dragen aan de ontwikkeling van een levendig centrum.

Het project kent een mix aan detailhandel, horeca, dienstverlening met daarop een aantrekkelijk woonmilieu rond een groen ingericht dek. Het programma wordt ondersteund
met stallingsruimten voor fietsen en auto’s.
Om maximaal bij te dragen aan de ontwikkeling van een levendig centrum, moet winkelcentrum De Aarhof nodig worden aangepakt.

“Sinds het begin van mijn rol als coördinerend architect heb ik gepleit voor de transformatie van De Aarhof”, zegt Van Eldonk.

“Met andere partijen kwam dat niet echt van de grond. Met SB Real Estate gelukkig wel. De elementen die essentieel zijn om
dit plan tot een succes te maken, voeren zij door.”
Ook is er groen licht voor de overname van de parkeergarage
er is hiervoor 5.5 miljoen beschikbaar gesteld door de
Gemeente Alphen aan den Rijn

Het overnemen van de parkeergarage was 1 van voorwaarden van de inversteeerders voor de renovatie van het winkelcentrum

Er zal een informatie punt komen in één van de lege winkelpanden van het Aarhof. De centrum Manager Marc Krimpenfort is daar hard mee bezig. U kunt hier straks terecht voor al vragen en info over de verbouwing en nieuwbouw   

De charme van de nieuwe Aarhof zit in het beleven !

Het plan sluit in haar randen naadloos aan bij de herontwikkeling van de Lage Zijde. Een plint met winkels en voorzieningen, met daarboven woningen, bepaalt het nieuwe beeld. In het hart van het plangebied gaat het wonen de hoogte in.

De twee torens zijn direct op straatniveau nauwelijks waarneembaar; maar van verre markeren ze het hart van de Lage Zijde.
Kaders voor de herontwikkeling van de Aarhof

Gemeenteraad Alphen gaat akkoord met de stedenbouwkundige kaders voor de herontwikkeling van winkelcentrum De Aarhof.

Op 22 april is de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in
ruime meerderheid akkoord gegaan met de stedenbouwkundige en functionele kaders voor de renovatie van winkelcentrum


Op de huidige plattegrond van De Aarhof is de structuur van het winkelcentrum duidelijk te zien. Deze verouderde structuur stamt uit de jaren '70 en heeft deze structuur de afgelopen jaren altijd behouden.

De Aarhof zal niet worden platgegooid en vervolgens weer opnieuw worden opgebouwd. In plaats daarvan wordt het huidige winkelvolume zoveel mogelijk behouden. Op de nieuwe plattegrond is dan ook te zien dat er gekozen is voor een herstructurering van de bestaande winkelpanden
Vergeet ons niet te volgen op Social Media
Share je aanwinst met #andantewithbrocante
Andante with Brocante
Aarhof 15 2406 BT
Alphen aan den Rijn
Openingstijden
Di t/m Vr : 10:00 t/m 17:30 uur
Zat : 10:00 t/m 17:00 uur
zondag gesloten
LET'S KEEP IN TOUCH
Terug naar de inhoud